A városokban, üdülőtelepeken, a hegység peremén számtalan, minden igényt kielégítő szállodát, panziót, vendég- és kulcsosházat találunk. Mivel az interneten sok erre szakosodott portált, honlapot találunk (pl. www.erdelyiutazas.hu, www.szekelyszallas.hu, www.erdelyiturizmus.hu), a nagyobb települések: Szászrégen, Maroshévíz, Gyergyószentmiklós, Udvarhely, Parajd, Szováta, Vármező, Nyárádremete, Bucsin-tető… szálláshelyeit nem részletezzük.

Sajnos a főgerincen és a magasabb, turisták által járt helyeken menedékház nincs (pedig ezekre nagy szükség lenne), így – jó esetben – csak a „megszokott” hegyi szálláslehetőségek: fakitermelő munkások háza, működő vagy elhagyott erdészházak, eszenák, elhagyott épületek „szolgáltatásait” vehetjük igénybe. A saját „sokcsillagos sátor” vagy bivakzsák bármikor rendelkezésünkre állhat, hiszen a hegység nagy részén – a szabályok betartásával, telek-tulajdonosi engedéllyel (ha megtaláljuk) – sátorozhatunk.

Északi részen fekvő szálláslehetőségek: Galonyán (Gălăoaia) a felújítás alatt levő Kemény Auguszta vadászkastély, Jódtelepen (Iod) a református vendégház, Szalárd (Sălard) völgyében a Denisa és Seşina panziók, Gödemesterházán (Stânceni) a Călimani panzió, Mogyorósvölgyi sípálya mellett a Michaela panzió.

Görgény völgyében levő szálláslehetőségek: Görgényszentimrén (Gurghiu) a Lit panzió, Libánfalván (Ibăneşti) „Feier Cristian” panzió, Laposnya (Lăpuşna) előtt 5 kilométerrel a „Pârâul Negru” panzió, Laposnyán (Lăpuşna) a volt vadászkastély.
Sóvidéken fekvő szálláslehetőségek: a Szakadát melletti Iszulyka panzió, a szovátai sípálya tetején a Répás menedékház és a Sólyom villa, a Bogdán turistaház.